Selectează pagina

Cât de tare te doare spatele?

de | feb. 2, 2024 | Uncategorized

Durerea de spate este unul dintre cele mai comune disconforturi fizice la majoritatea oamenilor. Cred că te-ai confruntat cel puțin o dată cu durerile de spate…Statisticile arată că 8 din 10 persoane se confruntă cu această problemă la un moment dat în viață. Organizația Mondială a Sănătății a identificat durerile de spate ca fiind una dintre cele mai frecvente cauze care provoacă sensibilitate la adulți. Această afecțiune limitează femeile în mod deosebit, datorită sarcinii, sedentarismului și altor factori.

Cercetătorii britanici au evidențiat că durerile de spate au devenit o problemă majoră, acordând peste 100 de milioane de zile de concediu medical anual din această cauză.

Experimentăm la un moment dat dureri de spate acute sau mai vechi, cornice, care poartă un nume (scolioză, cifoză, lordoză). Chiar dacă este vorba de un simplu disconfort datorat posturii defectuoase, de o ușoară accidentare în timpul exercițiilor fizice, de curbura coloanei sau tensiune la nivelul vertebrelor, aceste dureri sunt principala cauză a limitării activității noastre. Astfel ne este afectată buna desfășurare a activităților zilnice, a activității profesionale și mai ales a stării emoționale prin efecte foarte vizibile (iritabilitate, lipsa concentrării, tulburările de somn și de dispoziție).

 

Când ai experimentat ultima data o astfel de durere?

Tendința generală este aceea de a găsi soluții imediate pentru recăpătarea mobilității și de a depăși tot acest disconfort și recurgem la o varietate de metode – de la analgezice sau geluri cu efect calmant, până la proceduri mai complexe, pentru ca aceste simptomele să fie atenuate, să nu mai deranjeze și rămână uitate, însă există riscul de a cauza și alte reacții neplăcute.

Este important să înțelegem că durerile de spate sunt mult mai complexe și variate decât pare la prima vedere – credem că ne sunt afectați mușchii și nervii din cauza vârstei și osteoporozei, de orele neîntrerupte de lucru la birou, de poziția incorectă din mașină, din timpul somnului, de la antrenamente sau de la sala (contracturi sau dureri musculare), sau sunt structurale, pentru că implică coloana vertebrală și afectează discurile intervertebrale din zona cervicală, toracală sau lombară, sacrală sau coccigiana.

Aud foarte des discuții și concluzii de genul acesta

 

 • am făcut curățenie și am rămas blocată de spate
 • am calatorit 6 ore cu masina si am înțepenit
 • am dormit și m-am trezit cu gâtul strâmb
 • am un junghi în spate când respir
 • am fost la medic si mi-a spus ca ma paste operatia ca am 3 vertebre tasate
 • m-am mișcat brusc și am o durere surdă
 • am cazut cu trotineta si mi-am rupt spatele
 • am jucat fotbal si acum simt ca un.cuțit în zona sacrala
 • am făcut o mișcare greșită și e vai de cervicala mea
 • am exagerat la sala ieri și mă doare spatele îngrozitor
 • bebe a crescut mult în ultimele saptamani și apasa pe nervul sciatic

Dar toate aceste consecințe nu sunt datorate doar obiceiurilor sau stilului de viață, ci pot fi legate și de starea noastră emoțională și de modul în care gestionăm situațiile de zi cu zi.

Simptomele care se manifestă în corp le asociem cu activitatea fizică, obiceiurile, cu materialul genetic, stilul alimentar sau cu o posibilă cauza mecanică. Rareori se identifică cu emoțiile, cu ceea ce simțim sau ceea ce trăim în perioada de dinaintea apariției durerii și de semnificația fiecărei zone a coloanei vertebrale și chiar a fiecărei vertebre. De exemplu, durerile de spate pot să apară ca reacții la stres, la situații dificile sau schimbări pe care trebuie să le integrăm. Zonele specifice ale coloanei pot reflecta aspecte subtile ale vieții noastre, cum ar fi relațiile, familia sau munca. simptome pot să indice mult mai multe decât doar un disconfort fizic.

Coloana vertebrală este simbolul stâlpului de susținere al corpului și exprimă verticalitatea și sprijinul pe care îl simțim în relația cu noi înșine sau cu ceilalți.

Eu vin și-ți spun că există cel puțin o soluție de remediere simplă și naturală, și la îndemana ACUM!

Ce trebuie să faci este un exercițiu simplu, de câteva minute, care, odată inclus în rutina ta zilnică, te va ajuta să scapi definitiv de orice disconfort sau tensiune din zona coloanei vertebrale, să-ți recapeți mobilitatea și, mai mult chiar, să-ți fortifici musculatura vertebrală și paravertebrală, cu scopul evitării oricăror astfel de episoade similare pe viitor.

Și am să-ți descriu cum se efectuează acest exercițiu 😉

Condiția necesară și suficientă, ca acest exercițiu să-și producă efectele dorite, este următoarea: Se execută cât mai lent posibil și neapărat în limita confortului propriu, fără a forța sau a grăbi, în vreun fel, efectuarea lui.

În fiecare dimineață, înainte de a te da jos din pat, din poziție orizontală, intins cu fața în sus și cu mâinile pe lângă corp, cu fiecare picior în parte, alternativ, începi prin a trage, cât mai lent, călcâiul spre șezut, apoi aduci genunchiul la piept, în limita confortului tău, îl îndrepți cu vărful în sus și apoi, așa cum este, îndreptat (și cât mai lent posibil) cobori piciorul înapoi pe pat.

Repeți apoi exercițiul și cu celălalt picior, astfel încât să rezulte o serie de 6 repetări cu fiecare picior în parte. Pe tot parcursul acestui exercițiu, dacă îl execuți corect, vei simți cum sunt angrenați toți mușchii spatelui și cum lucrează fiecare în parte.

Ce beneficii vei experimenta în urma acestui exercițiu

Beneficii imediate – vei simți cum tensiunea din toată fascia și mușchii spatelui s-a eliberat. Ca urmare, disconfortul dispare treptat, iar tu îți recapeți mobilitatea, sau chiar ți-o îmbunătățești, întrucât, dacă ai fi știut de acest exercițiu înainte de a resimți aceste neplăceri, cu siguranță nu le-ai mai fi avut.

De ce? Pentru că acest exercițiu este modul perfect de a-ți întreține mobilitatea și sănătatea întregii coloane vertebrale.

Beneficii pe termen lung – acest exercițiu este extrem de benefic pentru tine și cu rezultate vizibile în timp, dacă te deranjează colaceii de grăsime din jurul taliei.

De ce? Pentru că, făcând acest exercițiu zilnic, repetat și seara în pat înainte de culcare, cu numărul de repetări crescut progresiv, de la 6 la 20, pe fiecare picior în parte, vei remarca cu siguranță rezultatele.

Iată cum putem să ne trezim „cu gâtul înțepenit”…

Aici sunt câteva expresii pe care le folosim des (arată înțelepciunea populară) și descriu exact cauzele din spatele situațiilor de viață specifice durerilor coloanei vertebrale cervicale:

 • Când cineva este forțat să accepte o nedreptate spunem „Capul plecat, sabia nu-l taie”
 • Când cineva nu deține controlul din punct de vedere intelectual/ profesional spunem că „Trebuie să plece capul, să se înhame la jug”
 • Când cineva este nedreptățit în căsnicie/ afacere spunem că „Trage singur la căruță”
 • Când cineva are mai puțină moralitate spunem „Nu are coloana vertebrală”

Pentru că am experimentat dureri în zona lombară și sacrală am vrut să înțeleg cum pot să rezolv fără geluri, analgezice, curenți sau ace (chiar mi-e teamă de ele). Am înțeles că atunci când am traversat o perioadă în care am avut dificultăţi în a accepta sau integra schimbările din viața mea, vertebrele din zona lombară au manifestat această suferință, pentru că ele exprimă teama inconştientă de a accepta ceva nou, care tulbura obiceiurile și rutina.

Am înțeles că durerile lombare pot să semnaleze dificultatea de a accepta, implica, mai ales în mediul familial şi profesional datorită resentimentului și dificultății de a-mi schimba atitudinea față de situația respectivă. Dureri sau tensiuni la nivelul celor 5 vertebre lombare, în partea de jos a spatelui corespund celor 5 principii care stau la baza vieţii oricărei persoane: cuplul, familia, casa, munca, locul în care trăiește.

Există metode alternative care pot ajuta la gestionarea durerilor de spate, abordând nu doar simptomele, dar și cauza reală a disconfortului.

Pentru eliberarea și integrarea emoțiilor din acea zona dureroasă am folosit tehnici de eliberare emoțională (EFT), iar apoi am descoperit tehnica Bowen, care este recunoscută în toată lumea pentru abordarea cauzei problemelor de spate și pentru că a adus rezultate notabile în tratarea acestor afecțiuni Această metodă nu doar calmează durerea, ci contribuie la îmbunătățirea mobilitatății și ajută în afecțiuni articulare, musculo-scheletale și neurologice.

Am obținut o reducere semnificativă a durerii, până la 80% cu doar 2 ședințe datorită faptului că mișcările Bowen adresează cauza și nu doar simptomele. De asemenea, această tehnică eliberează și integrează emoțiile asociate cu durerea, având un impact pozitiv asupra întregului organism, datorită simplității și eficienței procedurilor, care determină crearea condițiilor ca organismul să se vindece singur, în timpul ședintei și în perioada de 7 zile dintre ședințe.

Această tehnică calmează sistemul nervos la nivel profund, stare în care întregul organism este capabil să-și restabilească echilibrul și să se relaxeze. În această stare, există suficientă energie disponibilă pentru a optimiza funcționarea și refacerea corpului. Atunci se realizează alinierea structurală, creșterea circulației, reducerea tensiunii musculare și a inflamației și creșterea resurselor energetice ale corpului.

Se aplică peste haine lejere niște atingeri ușoare, scurte mesaje cu degetele, apoi corpul intră în relaxare și este lăsat în pauză de 2 sau 5 și chiar 10-20 minute, ca să proceseze aceste mesaje. Procedurile cu care se lucrează sunt benefice în situații acute sau cornice legate de probleme la nivelul tuturor sistemelor corpului.

Această simplitate și eficientă m-au cucerit și am decis să devin practician Bowen și să contribui oricărei persoane în mod holistic, la eliberarea durerii și îmbunătățirea calității vieții – acest lucru se întâmplă chiar din timpul ședinței sau imediat după ce persoana coboară de pe pat, dar mai ales în zilele următoare. Indiferent de cauza pentru care se adresează procedurile, acestea se aplică individualizat, în funcție de specificul situației personale.

Terapia Bowen este o soluție blândă, sigură și eficientă chiar și pentru femeile însărcinate, oferindu-le un mod natural de a gestiona disconfortul asociat purtării sarcinii. adresându-se și nevoilor bebelușului (multe cupluri au rezolvat situații de infertilitate și mulți bebeluși au venit pe lume cu ajutorul acestei terapii).

Durerea este semnalul de alarmă …tu oprește-te și observă!

Dacă te confrunți cu dureri de spate și cauți soluții naturale, te încurajez să explorezi terapia Bowen și să consulți un terapeut certificat pentru a primi mai multe informații și a începe un tratament personalizat, pentru că poți aduce schimbări benefice pe termen lung în starea ta de sănătate.

Dă click aici dacă ești într-o astfel de situație. Sau dacă cuiva din familie, dintre prieteni, colegi, cunoscuți le-ar fi de folos, te rog să trimiți mai departe.

Vei afla despre 5 metode eficiente pentru ca să fii bine și să te bucuri de efectele benefice ale acestora pentru diferite provocări din viața ta.

Dacă ai întrebări sau vrei mai multe informații trimite-mi un email pe adresa contact@lauraborjog.ro .

Starea ta de bine este esențială pentru tine și foarte importantă pentru mine!

0 comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Sari la conținut